Δελτίο τύπου του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης για τη θεατρική παράσταση «Το αταίριαστο ζευγάρι»

Η θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Παίζουμε θέατρο, μαθαίνουμε βιωματικά» και με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το αταίριαστο ζευγάρι» του  Neil Simon   σε σκηνοθεσία Βαλεντίνου Πελάγου, την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 19.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά μας.

Δυο λόγια για το έργο

Η κλασική κωμωδία του Αμερικάνου συγγραφέα « Το αταίριαστο ζευγάρι» ανέβηκε πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ τη δεκαετία του ’70. Από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές όλου του κόσμου. Οι βασικοί ήρωες του έργου είναι δύο φίλοι Νεοϋορκέζοι, ο Όσκαρ που είναι χρόνια διαζευγμένος και ζει μόνος του και ο Φέλιξ που μόλις τον έχει διώξει η γυναίκα του και ζητά απελπισμένος καταφύγιο στο άνετο οκτώ δωματίων σπίτι του φίλου του. Ο Όσκαρ αποφασίζει να συντρέξει τον Φέλιξ και τον φιλοξενεί στο  σπίτι του. Τα προβλήματα αρχίζουν, όταν διαπιστώνουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η φιλία που ενώνει τους δύο φίλους θα είναι αρκετά,  ώστε  να ξεπεραστούν οι διαφορές  και οι συγκρούσεις; Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την αναγκαστική   συμβίωση κανείς τους δεν θα είναι ίδιος πια.

Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Simon προβάλλει με τον πιο όμορφο τρόπο την περιπλοκότητα των συζυγικών και φιλικών  σχέσεων. Το έργο αποτελεί  ένα δυνατό σχόλιο για τη διαφορετικότητα όλων μας που καθιστά δύσκολη τη συμβίωση  και συχνά μας οδηγεί στη μοναξιά.

Παίζουν οι μαθητές: Αλιάι Αλεξάνδρα, Βασιλειάδης Αλέξανδρος, Γκαζντιούκ Μαριάνα, Γουρουτίδου Τατιάνα, Ζαπουνίδης Χαράλαμπος, Νικοπολίδου Ταμάρα, Τούρτα Χριστίνα, Τσακιρίδης Πάρης.

Την αφίσα φιλοτέχνησε η μαθήτρια Τορτοπίδου Μαρία.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της παράστασης: «Αιγαίον» Ιχθυοπωλείο-Ψητοπωλείο, «ΑΡΤΟΚΟSΜΟΣ» Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική-Παγωτό, «eLeonas» OLIVE PRODUCTS, «ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ» Γυμναστήριο,  «Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ.-PALSO» Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, «PerdiKis-shop» Σχολικά είδη, «PRINTZIOS PANAGIOTIS» Ενδύματα, «Τσιώλης Ι. Λάμπρος» Φαρμακείο,    «Χατζόπουλος» Αρτοποιείο.

Η Διευθύντρια

 

Σοφία Σκούμπα -Πατσαρίκα

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

 

Γκούμα Στυλιανή
Λιακοπούλου Ευτυχία
Σαμακοβλή Θεόκλη

                                                                                   

                                                       

Σχετική Ανάρτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2021ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2021

Η Διευθύντρια κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στον μαθητή της Γ΄ τάξης, Καλύβα Δημήτριο – Μάριο, που κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ

«ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»«ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης,             Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, τα