Masterclass στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας (στο εργαστήριο Πληροφορικής) Masterclass στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Ταξίδι στις απαρχές του Σύμπαντος” με εισηγήτρια την κ. Χατζηφωτιάδου Δέσποινα, ερευνήτρια του Πειράματος ALICE στο CERN και στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας και μέλους του IPPOG (International Particle Physics Outreach Group). Oι μαθητές μας, μέλη του Προγράμματος, καθώς και 23 μαθητές από το 1 ΓΕΛ Κατερίνης επεξεργάστηκαν πραγματικά πειραματικά δεδομένα του ανιχνευτή ALICE με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού και έγιναν έτσι για λίγο μικροί ερευνητές.

Ευχαριστούμε θερμά την ερευνήτρια Δρ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου για τη δυνατότητα, που έδωσε στους μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας, που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριες, που παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του Masterclass.

Η οργανωτική επιτροπή

Ζέτα Χριστίνα 1ο ΓΕΛ Κατερίνης

Μεταξιώτης Ιωάννης 1ο ΓΕΛ Κατερίνης

Πουσπουρίκα Ευαγγελία 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Σαμακοβλή Θεόκλη 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Τσιοπλή Έλσα 1ο ΓΕΛ Κατερίνης

Σχετική Ανάρτηση

Πρώτη Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ στο Άγιο ΌροςΠρώτη Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ στο Άγιο Όρος

Το Άγιο Όρος επισκέφτηκαν 18 μαθητές μας της Α΄και Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού σχολικού προγράμματος «Η επίδραση της Βυζαντινής Μουσικής στους Νέους». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη