Πρώτη Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ στο Άγιο Όρος

Το Άγιο Όρος επισκέφτηκαν 18 μαθητές μας της Α΄και Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού σχολικού προγράμματος «Η επίδραση της Βυζαντινής Μουσικής στους Νέους». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη  4/4 ως το Σάββατο 6/4 με τη συνοδεία των καθηγητών π. Κων/νου Κοσμά, φιλολόγου και του κ. Ιωάννη Μπεϊνά, θεολόγου του σχολείου μας.

Οι «φιλοξενούμενοι» του Αγίου Όρους έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος και είχαν την χαρά να επισκεφτούν τις εξής Μονές: Δοχειαρίου, Αγίου Παντελεήμονος, Κουτλουμουσίου, αλλά και τη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, την Παναγούδα (κελί Αγίου Παϊσίου), το Πρωτάτο, την Ιερά Επιστασία, το Πρωτάτο και γενικότερα να περιηγηθούν στις Καρυές.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές παρακολούθησαν Ωριαίο Σεμινάριο για την επίδραση της Βυζαντινής Μουσικής στους νέους από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Ι.Μ. Ξενοφώντος Ιερομόναχο Αλέξιο, ο οποίος έψαλλε καλλικέλαδα την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και τον Καθηγούμενο Ι. Μ Δοχειαρίου Ιερομόναχο Αμφιλόχιο, εμπειρότατο μαΐστορα της βυζαντινής μουσικής τέχνης.

Τέτοιες επισκέψεις συνεπικουρούν τους μαθητές μας να ιχνηλατήσουν ψήγματα ορθόδοξης ζωής και να διδαχτούν βιωματικά το θεολογικό και πνευματικό υπόβαθρο της Ορθόδοξης Πίστης μας στο διαθεματικό πλαίσιο των μαθημάτων της Φιλοσοφίας και των Θρησκευτικών.

Αποβίβαση στην Ουρανούπολη
Εδώ ξεκίνησαν όλα
Επιστροφή με τον Άθωνα στο Βάθος
Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ι.Μ. Δοχειαρίου
Ιερά Επιστασία
Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικό
Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικό
Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικό
Ι.Μ. Δοχειαρίου
Ι.Μ.  Ξενοφώντος
Ι.N. Αγίας Παρασκευής του Βράχου
Καθολικό Ξενοφώντος
Καρυές. Πρωτεύουσα Αγίου Όρους
Με τον Σχολάρχη στην Αθωνιάδα Ακαδημία
Παναγούδα. Το κελί του Αγίου Παϊσίου
Παπαδούλες και σπάροι
Πύργος Ουρανούπολης
Σκήτη Αγίου Ανδρέα
Συνοδικό Ι.Μ. Ξενοφώντος
Τοπίο
Τοπίο
Αποβίβαση στην Ουρανούπολη

Σχετική Ανάρτηση

Αιμοδοσία του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (17 Φεβρουαρίου 2022)Αιμοδοσία του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (17 Φεβρουαρίου 2022)

Ημέρα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά η Ημέρα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος αγωγής υγείας: «ΟΔΗΓΩ-­ΠΡΟΣΕΧΩ­ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΩ-­ΠΡΟΣΦΕΡΩ» στο 5ο